De verzorging van je voeten

Veel mensen zijn altijd bezig met hoe ze eruitzien en persoonlijke verzorging. Er is alleen iets dat vaak wordt overgeslagen: de voeten! Door een pedicure behandeling kunnen deze ook goed verzorgd worden.

Een pedicure is een behandeling voor de voeten. Een pedicure behandeling kan ervoor zorgen dat uw voeten er spic en span uitzien. Als u bijvoorbeeld open schoeisel wil dragen, moeten uw voeten er natuurlijk wel representatief uitzien. Door een pedicure behandeling kunt u dit bereiken. Bij een pedicure behandeling worden uw voeten van top tot teen verzorgd. Zo worden u nagels geknipt, gelakt en helemaal netjes gemaakt. Maar dat is niet het enige wat de pedicure doet. Kalknagels en verdikte teennagels worden behandeld. Harde eeltplekken worden weer zijdezacht gemaakt, likdoorns kunnen worden verwijdert en ingroeiende nagels kunnen losgemaakt worden. Zo kunt u weer zonder (voet)zorgen doen en laten wat u wilt.

Maar de verzorging van de voeten is niet het enige wat een pedicure kan doen. Als u last heeft van voetproblemen, zoals platvoeten of hamertenen, mag een pedicure u advies geven over het aanmeten van steunzolen, u anti-drukmiddelen adviseren en u doorsturen naar een podotherapeut of arts als dat nodig is. Een van de pedicure’s die dit doen is de pedicure iFeet voetverzorging in Hoogezand.

Het is goed om naar de pedicure te gaan omdat een pedicure een goede kijk heeft op de gezondheid van uw voeten. Zo kan de pedicure op tijd actie ondernemen als er zich voetproblemen voordoen.

Medische problemen met je voeten

Sommige medische problemen zorgen voor specifieke complicaties bij de voeten. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, reuma, huidaandoeningen, verlammingen, spasmen en hart- en vaatziektes. In dit geval hebben uw voeten een speciale behandeling nodig. Deze kunt u laten uitvoeren door een erkend medisch pedicure. De pedicure dient dat in het bezit te zijn van een DV (Diabetische Voet) certificaat.

Maar de pedicure is natuurlijk niet alleen nodig om medische redenen. Het is ook zeer ontspannend. Je voeten krijgen immers flink wat te verduren, en het is niet slecht ze zo nu en dan eens te verwennen.

Share
This entry was posted in gezondheid, lifestyle, voeten and tagged , . Bookmark the permalink.