Het kopen van stoere lampen en alles wat je erover wilt weten

Wanneer het gaat om het kopen van een nieuwe lampen zijn er veel keuzes die je moet maken. De eerste vraag is vaak wat voor soort lamp je wilt. Wil je graag een plafondlamp of toch liever een industriële wandlamp? Hierna moet je ook nog kiezen wat voor stijl lamp je wilt. Aangezien je dit aan het lezen bent wil je waarschijnlijk stoere lampen of retro lampen. Hierom zullen wij je alles vertellen wat je wilt weten over het kiezen van stoere lampen.

 

stoere-lampen

 

De nieuwe trend; fabriekslampen

Zoals het kopje hier al zegt komen deze vintage lampen oorspronkelijk uit fabrieken in Oost-Europa waar ze vooral als bedoeling hadden om stevig te zijn. Langzaamaan begonnen deze lampen op te duiken in het interieur, en nu zijn ze erg populair bij veel huishoudens. Nu is er dan ook veel keuze wanneer gaat het om deze. Retro lampen. Je hebt de klassieke plafondlamp, maar ook industriële wandlampen. Voor elk interieur is er wel een soort stoere lamp die erbij past. Je hebt grovere grote vintage lampen maar ook kleine en wat chiquere lampen.

 

Stoere wandlampen

Industriële wandlampen zijn erg divers, met kleine aanpassingen passen ze eigenlijk wel in elk interieur of kamer. Deze wandlampen zijn dus gebaseerd op fabriekslampen en gemaakt van aluminium of een ander metaal, wat ze hun stoer uiterlijk geeft. Bovendien heeft een echte vintage lamp vaak opvallende details die hem net iets extra’s geven. En zelfs met een opvallend uiterlijk past een industriële wandlamp bijna overal bij, ze geven karakter aan een kamer. Bovendien is het ontwerp tijdloos en gaat deze retro lamp jaren mee.

 

Wanneer je er een wilt kopen

Voordat je naar de winkel rent voor je eigen retro lamp zijn er enkele dingen die je wilt weten. Zo wil je eerst weten waar je de vintage lamp op gaat hangen, hij moet wel bij het kleurenschema van deze kamer passen bijvoorbeeld. Ook de functie van de lamp is belangrijk. Zo kan een lamp nodig zijn als functionele verlichting of als sfeerverlichting, en dat creëert nogal een verschil in de eisen aan deze lamp.
Iedereen kan ik aanraden om een stoere industriële wandlamp te overwegen wanneer je een nieuwe lamp nodig hebt. Hij past overal bij en komt in verschillende maten en kleuren. Ook voor jouw chique interieur is er een retro lamp die daar perfect bijpast.

Share
This entry was posted in lifestyle. Bookmark the permalink.